‘Wondermiddel tegen jeuk door de processierups? Het lijkt er wel op’

Sommige mensen krijgen al jeuk bij het woord ‘eikenprocessierups. De laatste jaren is de ‘terrorrups’ een enorme overlast geworden in Nederland. Tijdens het zitten in de achtertuin zitten of de hond uitlaten kan je al klachten krijgen door deze rups. De meeste huidcrèmes lijken niet of amper te helpen tegen de jeuk en huiduitslag. 

Onderzoek
Willem (ontwikkelaar bij Velvet Pharma) deed hier anderhalf jaar geleden onderzoek naar. Zijn conclusie was dat veel geadviseerde middelen niet de juiste samenstelling om de klachten tegen te gaan. “Dit zijn veelal zalfjes die vooral Aloë Vera of menthol bevatten. Mensen die dit opsmeren zullen inderdaad een korte en snelle verkoeling voelen, maar voor dit effect kun je ook een ijsklontje gebruiken” aldus Willem van de twee jaar geleden opgerichte farmaceutische startup Velvet Pharma. 

Willem heeft zelf onderzoek kunnen doen naar wat dan wèl werkt. Na veel testen en het continue aanpassen van de formule is het product nu klaar om in grote oplage aan te bieden. 

Hoe werkt de gel?
“Allereerst moet je met een stuk tape of plakband de brandhaartjes verwijderen van je geïrriteerde huid. Daarna de huid langdurig afspoelen met lauw water. Na het aanbrengen van de gel zorgt deze ervoor dat de aanmaak van histamine op de geïrriteerde plek acuut gestopt. De jeuk en rode plekjes verdwijnen dus snel. De andere ingrediënten in de gel zorgen voor een herstel van de huid.” aldus Willem. Raadpleeg je huisarts bij ernstige klachten zoals zwelling en benauwdheid. 

Webshop en apotheek
De processierupsgel is vanaf deze maand ook voor de consument te verkrijgen. Dit kan op de website processierugsgel.nl. Daarnaast is de gel ook verkrijgbaar bij geselecteerde apotheken en drogisterijen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *