Over Ons

Velvet Pharma is een Nederlands bedrijf dat verzorgende huidproducten ontwikkelt. We onderscheiden ons door voor elke behoefte een ander product samen te stellen. We hopen met deze filosofie dat klachten eerder verdwijnen en klanten tevreden zijn.

Onze producten zijn nieuw en innovatief. Voor elke soort huidaandoening of -irritatie maken we een aangepast en samengesteld product die zich daar speciaal op focust. 

Al langere tijd werd aan onze Research & Development gevraagd of we een middel kunnen ontwikkelen tegen de gevolgen van de processierups. De laatste jaren is de rups een enorme overlast geworden en gewoon een rondje door het bos of park lopen is tegenwoordig al een risico geworden.

Ons onderzoek wees uit dat er verschillende middeltjes te vinden waren, maar dit waren veelal crèmes of zalfjes die vooral Aloë Vera en of menthol bevatten. “Een snelle en goedkope manier om de huid tijdelijk even te verzachten. Mensen die dit opsmeren zullen inderdaad een korte en snelle verkoeling voelen, maar voor dit effect kun je ook een ijsklontje gebruiken” aldus Willem van onze Research & Development. 

Na lang onderzoek en het continue aanpassen van de formule, om deze nog beter te maken, is het product eindelijk klaar. Een unieke gel die ook daadwerkelijk de gevolgen tegengaat. 

Allereerst blijft het raadzaam om met een stuk tape de brandhaartjes te verwijderen. 

 Na het aanbrengen van de gel zorgt deze ervoor dat de aanmaak van histamine op de geïrriteerde plek acuut gestopt. De jeuk en rode plekjes verdwijnen snel. De andere ingrediënten in de gel zorgen voor een herstel van de huid.

Willem: “Na jaren van ontwikkelen, finetunen en testen kunnen we stellen dat we hèt middel tegen de overlast (jeuk, roodheid) van de rups hebben gevonden”.

De processierupsgel is nu in onze online shop te verkrijgen. Ook is ons product te koop bij geselecteerde apotheken en drogisterijen. Ondertussen werken we hard door om nieuwe verzorgingsproducten te ontwikkelen. Allen bedoelt om huidklachten tegen te gaan of te verminderen.

Heeft u vragen over onze producten die op de site niet beantwoord worden? Stuur dan een email naar klantenservice@velvetpharma.nl

Veelgestelde vragen

De Processierupsgel heeft een actieve samenstelling die jeuk snel vermindert. Dit in tegenstelling tot andere (rups)verzorgingsproducten die alleen (zeer) kortstondig verkoelen. Onze gel is speciaal ontwikkeld voor de geïrriteerde huid en heeft unieke ingrediënten die zorgen voor verzorging en verkoeling. De jeuk zal snel verdwenen zijn.

Wij hebben een unieke gel ontwikkeld die na het aanbrengen meteen werkt. Jeuk, zwelling en rode plekken verdwijnen vrijwel direct.Dit is een groot verschil met de enkel kalmerende Aloë Vera en mentholgel/crémes die vaak worden aangeboden.

Onze Processierupsgel zorgt ervoor dat de aanmaak van histamine wordt afgeremd waardoor de jeuk en irritatie uitblijven en zo de getroffen huid snel hersteld. Een revolutionaire formule die perfect werkt bij klachten door de processierups.

Jazeker, dan kan je het volgende stappenplan volgen:

  • Probeer zoveel mogelijk de brandharen te verwijderen (bijvoorbeeld met stukjes tape, pleister of kledingroller).
  • Spoel de huid me lauw water.
  • Smeer de huid in met de Processierupsgel. Laat de gel kort intrekken.

Trek bij thuiskomst de kleding met brandharen voorzichtig uit. Spoel daarna huid en ogen nogmaals met lauw water. Smeer de gel tweemaal per dag op de geïrriteerde plekken. Neem contact op met uw huisarts als de klachten langer dan 14 dagen aanhouden.

Onze Processierupsgel is verkrijgbaar in onze webshop en bij de betere apotheken in Nederland.

Geen van onze producten worden getest op dieren.

De belangrijkste ingrediënten van de Processierupsgel zijn polidocanol (Laureth-9) en avenanthramide (Hydroxyphenylpropamidobenzoic acid.) Polidocanol zorgt voor een snelle verzorging van geprikkelde huid terwijl avenanthramide zorgt voor een langdurige kalmerende en verzachtende werking op de huid. Volledig afgestemd voor het verminderen van klachten veroorzaakt door de processierups.

Na openen is de gel 6 maanden houdbaar. Bewaar de gel op een koele plaats <25℃

Heb je ergens jeuk of rode plekjes? Plak plakband op de huid en trek het er voorzichtig weer af. De brandhaartjes blijven aan het plakband kleven. Spoel je huid en ogen overvloedig met lauw water. Bij voorkeur onder de douche. 

De brandharen van de processierups krijg je uit je kleding door deze te wassen. Dit doe je het beste op 60ºC. Ook is het verstandig om de volgende dag je beddengoed te wassen zodat ook daar eventuele brandharen uit worden verwijderd. 

Ga niet krabben of wrijven. Daarmee vererger je de klachten. Gebruik bij veel jeuk onze processierupsgel. Deze gel is speciaal ontwikkeld voor klachten door de processierups. De speciale samenstelling verzacht de huid en verminderd de jeuk. 

De Processierupsgel is geschikt voor ieder die last heeft van de gevolgen van de processierups.

Heb je een middel met aloë vera, Tea Three oil, arnica, methol en/of eucalyptus? Deze verkoelen vaak slechts kortstondig. Dit werkt slechts minuten in plaats van dat het probleem wordt opgelost.

Nee, in onze producten zitten geen parfum.