Ook overlast processierups op (auto)vakanties

Fijn, we mogen dit jaar op toch op vakantie. Alleen ben je buiten de landsgrenzen nog niet verlost van de eikenprocessierups. Veel Nederlanders die in 2019 op autovakantie zijn geweest in het buitenland hebben een melding gemaakt van de eikenprocessierups. De rupsnesten zijn gespot bij parkeerplaatsen in Frankrijk en Duitsland. De haartjes van deze rupsen zorgen voor allergische reacties zoals als huiduitslag, heftige jeuk en last van ogen en/of luchtwegen. 

Opletten bij picknicken langs de snelweg
Bijna de helft van de meldingen gaan over parkeerplaatsen langs de Route du Soleil. Ook in Zuid-Frankrijk en Zuid-Duitsland langs de snelweg is het verstandig goed te letten als je stop maakt. 

Ook zijn er meldingen binnengekomen over Nederlanders die hun (touring)camping hebben verlaten in verband met deze nesten en moesten kiezen voor een hotel of doorreis. 

Processierupsgel ‘to go’
Zelf last van de processierupsen onderweg? Onze gel is gebruiksvriendelijk voor onderweg. Volg hiervoor de volgende stappen:

Smeer de gel tweemaal per dag op de geïrriteerde plekken. Neem contact op met uw huisarts als de klachten langer dan 14 dagen aanhouden.

Bron: https://www.tussenstop.com/tag/eikenprocessierups/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *