Kriebels door de processierups? Eindelijk een goede oplossing

Veel mensen krijgen al kriebels bij het woord ‘eikenprocessierups’. De laatste jaren is de jeukrups een enorme overlast geworden in Nederland. Tijdens het zitten in de achtertuin zitten of de hond uitlaten kan je al klachten krijgen door deze rups. Eind deze maand start de uitbraak weer van deze jeukende beestjes. Gelukkig is er nu een oplossing tegen jeuk en bultjes: processierupszalf van Velvet Pharma. In dit artikel lees je hoe dit werkt. 

Processierups huiduitslag
Een volgroeide rups bezit tot wel 700.000 kleine brandharen. Deze brandharen worden door de rupsen als verdediging gebruikt bij bedreigingen. De brandharen zijn pijlvormig met weerhaken. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk de buitenste lagen van de huid binnendringen. De meest voorkomende klachten zijn dan ook jeuk, huiduitslag en bultjes. Raadpleeg de huisarts als de klachten niet binnen twee weken verdwijnen of bijj ernstige klachten zoals zwelling en benauwdheid. 

Bult door mug of rups?
Een bult door brandhaartjes van de eikenprocessierups lijkt veel op een muggenbult. Beide zijn rood en kunnen erg jeuken. Het verschil is dat een muggensteek direct begint met jeuken. De jeuk veroorzaakt door  de haartjes van de eikenprocessierups volgt bij de meeste mensen pas na zes tot acht uur. 

Achtertuin, park en bos
De processierups kan overal zijn waar vooral eikenbomen (de eikenprocessierups) of dennen (je raad het al: de dennenprocessierups) staan. Ben je niet in de buurt geweest van deze bomen, dan kun je er alsnog last door krijgen. De brandhaartjes kunnen onder normale weersomstandigheden wel twintig meter verderop eindigen. Met harde wind kunnen ze zelfs honderd meter ver waaien. 

Hoe kom je van de jeuk af?
Heb je bultjes en huiduitslag door de haartjes de processierups? Plak dan plakband op de huid en trek het er voorzichtig weer af. De (eventueel overgebleven) brandhaartjes die op je huid zitten, blijven namelijk aan het plakband kleven. Spoel daarna je huid overvloedig met lauw water. Ga niet krabben of wrijven. Daarmee vererger je de klachten. Wil je snel van de jeuk af? Gebruik dan onze processierupszalf. Na het aanbrengen van de gel zorgt deze ervoor dat de aanmaak van histamine op de geïrriteerde plek acuut gestopt. De jeuk en rode bultjes verdwijnen dus snel. De andere ingrediënten in de gel zorgen voor een herstel van de huid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *