Huiduitslag door de eikenprocessierups?

Uitslag en rode huid door brandhaartjes van de processierups lijkt veel op een muggensteek of mierenbeet. De jeuk veroorzaakt door  de haartjes van de eikenprocessierups volgt bij de meeste mensen pas na zes tot acht uur na het huidcontact. Het kan dus goed zijn dat je pas in de avond last krijgt als je in de middag in de tuin of park bent geweest.  

Uiterlijk van de bult 
Om zeker te weten dat je geen mugenbulten hebt kan je kijken naar insteekplekken. Bij een muggenbult kun je die vaak zien. De bultjes van de processierups hebben dat niet. Soms lijken ze net op zonnebultjes, maar ze kunnen ook veel groter zijn. De formaten van de processierupsbultjes verschillen per plek. Hier volgen enkele foto’s:

Processierups uitslag - Huidarts.com

Processierups uitslag - Huidarts.com

Opgelet: de eikenprocessierups is enorm actief! | MeCeBi

Jeuk! Wat zijn de beste tips tegen de eikenprocessierups? - Omroep ...

Achtertuin, park en bos
De processierups kan overal zijn waar bomen staan. Ben je niet in de buurt geweest van deze bomen, dan kun je er alsnog last door krijgen. De brandhaartjes kunnen onder normale weersomstandigheden wel twintig meter verderop eindigen. Met harde wind kunnen ze zelfs honderd meter ver waaien. 

Hoe kom je van de jeuk af?
Ben je redelijk overtuigd dat je jeuk en een rode huid hebt door de processierups? Plak dan plakband op de huid en trek het er voorzichtig weer af. De brandhaartjes die op je huid zitten, blijven namelijk aan het plakband kleven. Spoel daarna je huid overvloedig met lauw water. Bij voorkeur onder de douche. De brandharen van de processierups krijg je uit je kleding door deze goed te wassen. Dit doe je het beste op 60ºC. 

Ga niet krabben of wrijven. Daarmee vererger je de klachten. Gebruik bij veel jeuk onze processierups creme . Deze gel is speciaal ontwikkeld voor klachten door de processierups. De speciale samenstelling verzacht de huid en verminderd de jeuk. Blijf 

Hoe werkt onze creme?
Onze processierupscreme heeft een actieve samenstelling die jeuk snel vermindert. Dit in tegenstelling tot veel andere verzorgingsproducten die alleen kortstondig verkoelen. Onze gel is speciaal ontwikkeld voor de geïrriteerde huid en heeft unieke ingrediënten die zorgen voor verzorging en verkoeling. De jeuk zal snel verdwenen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *