Gouden tip bij huiduitslag door de processierups

Hij is weer in aankomst: De eikenprocessierups. De laatste paar weken worden veel artikelen geplaatst met tips voor als je overlast hebt van deze jeukrups. De eitjes komen elk jaar rond het einde van deze maand (mei) uit. Wij hebben de gouden tip als je last hebt van rode bultjes en jeuk die krijgt als je in aanraking komt met de brandhaartjes van de rups. 

Processierups huiduitslag
Een volgroeide rups bezit tot wel 700.000 kleine brandharen. Deze brandharen worden door de rupsen als verdediging gebruikt bij bedreigingen. De brandharen zijn pijlvormig met weerhaken. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk de buitenste lagen van de huid binnendringen. De meest voorkomende klachten zijn dan ook jeuk, huiduitslag en bultjes. Raadpleeg de huisarts als de klachten niet binnen twee weken verdwijnen of bijj ernstige klachten zoals zwelling en benauwdheid. 

De natuur in 
De eikenprocessierups kan overal zijn waar bomen staan. Eikenbomen hebben de voorkeur. Ben je niet in de buurt geweest van deze bomen, dan kun je er alsnog last door krijgen. De brandhaartjes kunnen onder normale weersomstandigheden wel twintig meter verderop eindigen. Met harde wind kunnen ze zelfs honderd meter ver waaien. 

Hoe kom je van de bultjes af?
Heb je bultjes en huiduitslag door de haartjes de processierups? Plak dan plakband op de huid en trek het er voorzichtig weer af. De brandhaartjes die op je huid zitten, blijven namelijk aan het plakband kleven. Spoel daarna je huid overvloedig met lauw water. Ga niet krabben of wrijven. Daarmee vererger je de klachten. Wil je snel van de jeuk af? Gebruik dan onze processierups crème. Na het aanbrengen van de gel zorgt deze ervoor dat de aanmaak van histamine op de geïrriteerde plek acuut gestopt. De jeuk en rode bultjes verdwijnen dus snel. De andere ingrediënten in de gel zorgen voor een herstel van de huid. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *